[...] w garnku lub dużej misce. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 16-20 godzin. Czas na ‘’właściwe’’ ciasto -1kg mąki żytniej -0.5l ciepłej wody (jeśli dodajecie jakieś dodatki np. słonecznik, pestki dyni, sezam, siemię należy dodać więcej wody) -łyżeczka suchych drożdży Dokładnie wymieszać składniki z zaczynem. Przełożyć do keksówek, [...]
[...] galaretkę. Podczas pokazu przybyłych podzielono na dwie grupy: każda z nich wykonywała parówki wg tego samego przepisu, jednak w jednej z nich do mięsa wmieszano tzw. dodatki funkcjonalne. Dyskretny urok PRL Czym różnią się współczesne i PRL-owskie parówki? Nasz wyrób, kosztujący ok. 5 zł/kg, składał się z 45% mięsa, 30% tłuszczu i 25% [...]
[...] Może kiedyś się przekonam, bo póki co nie wyobrażam sobie jak można biegać mając coś na plecach ;-) I jeszcze jednak refleksja - o tym, o czym Pan mówi - obrastanie w dodatki. Niedawno bodajże w TVN24 było spotkanie z "ekspertem" (specjalnie używam " ", bo takich ekspertów to sobie można wsadzić wiadomo gdzie ;-)). Człowiek ten wyliczył, [...]
[...] Jakość jest przy tym kluczowa, bo wielu mniej uczciwych eksporterów wietnamskich nie cofa się przed traktowaniem filetów podejrzanymi dodatkami (polifosforany i niefosforowe dodatki typu MTR-79), które w połączeniu z solą kuchenną powodują wiązanie wody - filet jest przez to bardziej soczysty i... cięższy nawet o 19%. Jeśli jest do tego pokryty [...]
[...] Strączkowe pasują mi do pasztetów, kotlecików, past (ale na ostro). Jakieś ciecierzyce w sosach pomidorowych czy coś na zasadzie fasolki po bretońsku, ale ciecierzyca z dodatkiem kakao? Mimo wszystko przepis utkwił mi w pamięci i, przy wczorajszym kręceniu przez maszynkę różnych strączkowych na pasztety, przypomniałam sobie o tym dziwnym [...]
[...] zrobię podejście do stołowania się w pracy, mam tu fajny wybór obiadów, w tym tzw. "danie dietetyczne" gdzie zazwyczaj są mięsa/ryby z pary do tego można dobrać ww dodatki (kasze, ziemniaki z wody, ryż itd.) mam ochotę na chwilę luzu od gotowania obiadów, będę się wtedy mogła skupić na fajnych kolacjach, na które zazwyczaj nie mam już [...]
[...] cukru, sól, 2 łyżki oliwy oraz około 180 ml wody i mieszamy. Konsystencja powinna być dosyć rzadka. Rozprowadzamy ciasto na blasze na papierze do pieczenia i zostawiamy na 15 min. Następnie dodajemy dodatki (ja zwykle sos pomidorowy, kurczak, warzywa i mozzarella) i pieczemy przez 20 min w 220 stopniach :) na zdjęciu była 1/2 tej porcji
baza to: 40 g mąki ryżowej (lub innej) 20 g gęstego jogurtu 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 35 g wody wszystko wymieszać i na to dodatki wedle uznania. Ja podsmażyłam pieczarki i cebulę na oliwie. Na wymieszaną dokładnie bazę dałam trochę ketchupu, przypraw, potem te pieczary i trochę parmezanu. Do mikrofali na największą moc na 2-3 min :-) [...]
baza to: 40 g mąki ryżowej (lub innej) 20 g gęstego jogurtu 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 35 g wody wszystko wymieszać i na to dodatki wedle uznania. Ja podsmażyłam pieczarki i cebulę na oliwie. Na wymieszaną dokładnie bazę dałam trochę ketchupu, przypraw, potem te pieczary i trochę parmezanu. Do mikrofali na największą moc na 2-3 min :-) [...]
REDUKCJA DZIEŃ 8 Siemanko - 03.06.2017 Dzisiaj dzień bez treningu, od samego rana ch**nia z humorem, szaro buro i ponuro.. ogólnie jakiś podminowany dzisiaj jestem.. DIETA - DNT I 320g całych jaj 100g białek jaj Cebula Pieczarki II 50g ryż basmati 220 piersi z kurczaka 8g oleju lnianego Pomidor http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/923/AYeNqZ.jpg [...]
Purple to nic innego jak BCAA, EAA i dodatki. Dla mnie najwazniejszym czynnikiem obecnie jest regeneracja, bardzo duzo jednostek treningowych i nienajmlodszy juz organizm potrzebujacy wsparcia. Tak jak wspominalem - uzywam w czasie treningu silowego, rowerowego i po treningach biegowych trwajacych do 1 godziny. W przypadku treningu niedzielnego - [...]
Julio Podstawą jest fasola/ciecierzyca/ soczewica. Ilości i proporcje są naprawdę dowolne. Ostatnio miałam wszystkiego 3kg (suchego ziarna! ) ale wyszło mi aż 6 blaszek. I dawałam bardzo różne ziarna: aż 1kg fasoli białej tzw. „Jaś”, 500g ciecierzycy i już nie pamiętam ile, ale jeszcze dałam fasolę mung, fasolę czarną, [...]
[...] 80-100 g pieprz cayenne szklanka mleka +biały ser twarożek 50g-80 g obiad ziemniaki z wody 150g (od czasu do czasu kasze ale nie prażone lepiej smakują ) lub zupa warzywna dodatki burak,ogórek ,mizeria z jogurtem naturalnym może być na ostro w postaci sosu do mięsa z czosnkiem ,pieprzem itp. 100g-150g mięsa najlepsza wołowina lub wieprzowina [...]
[...] mnie jak ktoś mówi, że odstawił słodziki, a pije szejki białkowe i suple :-PP przecież one też są czymś słodzone :-PP Niektórzy zawodnicy odstawiają wszystkie tego typu dodatki przed startem.. wiem, że np. Andrzej Maszewski odstawiał wszystkie proszki na dwa tygodnie przed docelowymi zawodami i jechał na samym jedzeniu. Twierdził, że one [...]
[...] rozwalkowujemy - w razie koniecznosci mozna dodac odrobine wody. Ciasto przekladamy na papier do pieczenia i nakłuwamy widelcem.Smarujemy przecierem pomidorowym, nakladamy dodatki. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Pieczemy 15 minut. Wczorajszy trening ramion ze Zwierzakiem Trening szybki i intensywny, dużo superserii i łapy nabite [...]
[...] stołowa) ( na 3 chlebki 3łyżki przygotowanie: Mieszamy wszystko dokładnie (ciasto będzie klejące), nie zapominamy o soli. Do ciasta można dodać również przyprawy albo jakieś dodatki(dynia,siemię itp.). Proponuję chociaż do części dodać orzechy włoskie. Chleb z nimi smakuje GENIALNIE! Ciasto z mąki żytniej nie musi być zbyt długo wyrabiane. [...]
[...] zostawiamy na 3-4 godziny do wyrośnięcia. Jak już wyrośnie - to robimy ciasto właściwe - bierzemy cały zaczyn, dodajemy ok. 500g mąki, łyżkę soli, ewentualnie jakieś dodatki (ja dałam orzechy włoskie), mieszamy dobrze wszystko (ciasto wyszło mi b. gęste, dodawałam nawet chyba ciut wody, żeby w ogóle rozmieszać). Przekładamy do formy [...]